Inmiddels is het al een tijdje mogelijk om je website op de extensie .blog te registreren. Dit betekent bijvoorbeeld dat ik de blogpagina van Buitenom Marketing op www.buitenommarketing.blog kan registreren, om de bezoekers in één keer door te sturen. Een hele handige feature, als je het zo bekijkt. Maar er zijn ook nadelen te bedenken. Welke voordelen en nadelen voor jou van toepassing zijn en of het een goed idee is voor jouw business, lees je hieronder!

De extensie .blog is officieel opgericht door het bedrijf “Knock Knock, WHOIS There”, Een leuke woordspeling op het protocol WHOIS. Dit bedrijf is officieel van WordPress, waardoor de extensie .blog dus indirect van WordPress zelf is. Door de manier waarop het nu toegekend wordt, is het echter voor iedereen mogelijk om een .blog website te registeren. Je hoeft dus niet per sé een website bij Wikipedia te hebben. Of het hebben van een .blog website met WordPress als cms verdere (SEO-)voordelen geeft, is onbekend.

Opvolging van .shop en vele anderen

De .blog extensie kwam niet lang nadat de extensie .shop uitgebracht werd. De afgelopen jaren is het sowieso al makkelijker geworden om van de gebruikelijke extensies als .nl, .com of zelfs .net af te komen. Goede voorbeelden hiervan zijn beatcycling.club, home.barclays en de .amsterdam websites, geïntroduceerd door de gemeente Amsterdam. Dit biedt een heel scala aan nieuwe opties om jouw website en daarmee je compete online-uitstraling een stuk persoonlijker en creatiever in te vullen. Vooral nu er nog niet veel andere partijen de stap gewaagd hebben, kun je je mooi van de concurrentie onderscheiden met je eigen domeinextensie!

Wanneer is het een verstandige keuze?

De voordelen

  • Met een persoonlijke domeinextensie bezit je een uniek stukje internethistorie, waarmee je je klanten toont dat je met de tijd meegaat.
  • Je onderscheidt jezelf er mee van de concurrentie. Een site als “gadgetreview.blog” zal meer aandacht trekken dan “gadgetreviewblog.com” in een toch al verzadigde markt.
  • Het brengt een hele nieuwe verzameling beschikbare domeinnamen. Doorgaand op het bovenstaande voorbeeld: als “gadgetreviewblog.com” al bezet is, kun jij nog beslag leggen op “gadgetreview.blog”. Zorg er dan wel voor dat je betere SEO implementeert dan je gelijknamige concurrent!

De nadelen

  • Het kan moeilijker te onthouden zijn voor je doelgroep als ze snel je URL voorbij zien flitsen. Wij zijn gewend aan de oude structuur van “merknaam.klassiekeextensie”. Zorg je er echter voor dat je goed rankt op Google, dan is dat probleem meteen opgelost.
  • Het kan je doelgroep verwarren als je zou besluiten je huidige URL aan te passen. Zou deze site bijvoorbeeld opeens overgaan op “buitenom.marketing”, dan zou ik een heleboel redirects moeten inbouwen om te zorgen dat alle interne en externe links nog steeds op mijn site uitkomen.
  • Niks rankt beter dan .nl. Op dit moment is de .nl-extensie nog steeeds de meestgebruikte in Nederland en het is bekend dat Google deze resultaten binnen Nederland ook hoger rankt dan .com, .be etc.

Geloof jij in de .blog extensies? Of een andere custom extensie? Of laat je het liever bij het oude en vertrouw je dat je doelgroep zo ook tevreden is? Laat het weten in de reacties hieronder of via social media (Instagram en Facebook). Wil je meer informatie over wat wij samen voor jouw business kunnen betekenen? Laat een berichtje achter op de contactpagina en we kijken samen welke stappen we kunnen zetten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *