Het is tegenwoordig niet gek dat het netwerken meer en meer gebeurt via de virtuele wereld. Digitale visitekaartjes zijn nooit echt van de grond gekomen en het is logisch dat we dan op zoek gaan naar andere manieren om contact te houden met vrienden, maar ook onze favoriete bedrijven en klanten. Is het dan heel gek dat de keuze valt op ’s werelds favoriete sociale medium?

Kan jij het je voorstellen dat je voor je netwerkborrel geen kaartjes meer inpakt, maar een smartphone met een volle accu en reeds geopende Instagram-app? Het gebeurt steeds vaker. Er is al vaker gesteld dat Instagram je nieuwe website is, maar door de sociale aard van het platform kan het veel meer bieden. Zoals bijvoorbeeld het opzetten van netwerken en het onderhouden van contact met je verschillende netwerken. Veel (met name) jonge ondernemers doen tegenwoordig helemaal niet meer aan het printen van fysieke visitekaartjes, maar besteden veel meer tijd aan het opschonen en perfectioneren van hun profielpagina op Instagram.

Pak direct je kans

Recente cijfers vanuit Instagram toonden aan dat de doelgroep onder 25 jaar “slechts” een ruim halfuur per dag op het sociale netwerk besteed, dus het is realistisch om te zeggen dat je eerste indruk direct moet kloppen. Als je doelgroep op zoek is naar jouw producten of diensten, moeten ze daarom ook snel de optie krijgen om actie te ondernemen op jouw profiel. Zorg dat je de tijd die je klant jou gunt, optimaal benut. Instagram laat je knoppen als “Bellen”, “E-mail” en “Route” (als je een belangrijke fysieke locatie aan je bedrijf gekoppeld hebt, zoals een winkel of praktijk) toevoegen, waardoor je klanten met één tik naar de juiste app geleid worden om hun customer journey voort te zetten.

Met de toevoeging van “Bellen” en “E-mail” geef je je klanten een snelle en overzichtelijke manier om over te gaan tot het zoeken van contact, als je pagina hen bevalt

Zie jij de meerwaarde van een gelikte profielpagina voor bedrijven? Of ben jij het niet eens met deze trend? Ik hoor graag jouw mening! 👇

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *